ZAZ издава албума Paris

ZAZ издава албума Paris

19 септември 2014

Преди 8 години ZAZ (родена като Isabelle Geffroy) се премества от Bordeaux в Paris, за да сложи начало на това, което ще се окаже уникална съдба.  Заживявайки в столицата, тя започва работа като кабаретна певица, където никога не слиза от сцената и пее без микрофон. ZAZ обаче не се задоволява с предсказуемата рутина на кабарето и вместо това решава да пее по улиците на Montmartre. Пленяващият й глас привлича все по-големи тълпи от хора, желаещи да я слушат. Тя се радва на международен успех, маркиран от много постижения, включително награда Felix в Canada, Victoire de la Musique Award във Франция, и European Border Breaker Award.

Първият сингъл от предстоящия й трети албум “Paris” набляга на връзката между Париж от отминалите дни и същия град днес – връзка, която ZAZ успява да предаде убедително. Нейното послание? Когато Maurice Chevalier изпява “Paris sera toujours Paris (Paris will always be Paris)” за пръв път по време на окупацията през 1939, това е била „песен, улавяща свободния дух на града  и днес”. Дори и в най-тежките мигове от неговата история, Париж винаги е бил град на светлината, който привлича певицата и всеки, който вярва в мечтите си. Място, където нищо не изглежда невъзможно.

Неповторимостта на албума идва и от решителността на ZAZ да работи с иконични френски изпълнители, както никой не го е правил досега. Новопарижанката  няма време да върви по утъпкани пътища! Певицата поканва утвърдени музиканти да изпълнят с нея цял набор от песни, посветени на Париж, на живо и без предварителна подготовка в La Frette studios в продължение на една седмица. Сред тях са  Ilan Abou и Thierry Faure, които допринасят за голяма част от третия й албум.

Пълната с идеи ZAZ се спира върху десет възхитителни песни, обхващащи широк диапазон от музикални вкусове и даващи на артиста възможност да изрази себе си с помощта на своя глас. Албумът загатва за госпъл, съдържа елементи на manouche джаз, танго и шансон.

снимка: Орфей Мюзик/Warner Music International

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)