WHY! Яхта, защо си толкова невероятна?

12 юли 2014

Наричат я WHY, но не защото се казва „ЗАЩО“,  а защото е съкращение на Wally Hermès Yachts.  Всъщност тази заигравка с въпроса е доста оригинална и е името на един изключителен микс между иновативни пространствени решения и игра със светлината.

luxury-yacht-concept-wide (1)

WHY е зашеметяващ резултат на съвместния проект, роден през месец юни на 2008 г., между ултра скъпия луксозен бранд Hermès и един от водещите яхтени строители в света Wally. Със сигурност тази яхта е уникална и притежава един от най-радикалните дизайни за лодка, които някога са създавани.

why-yacht-wally-hermes-yacht-boat-gigayacht

WHY разбива всички конвенционални разбирания за яхта.  Тя изглежда катоедна екстравагантна плаваща къща, на която целия трети етаж представлява апартамент от 200 квадратни метра, обзаведен модерно и минималистично, преобладават светлите нюанси и дървените елементи,  разполага и с място за гости – 5 двойни каюти и изключителни салони и зони за релакс.

why-interior-wally-hermes-yacht-spiral-staircase

Всеки детайл е свръхиновативен и създаден с висше усещане за форма и синергията й с морските вълни.  Стойността на проекта е около $ 150,800 милиона щатски долара.

wally-hermes-yacht-interior

Корпуса на WHY,  неслучайно е решен от конструкторите да бъде 58 × 38, защото този формат се характеризира с извънредна и безпрецедентна стабилност. След тази уникална адаптация, палубите и интериора са разработени в съответствие с основното кредо на яхтата „форма-равнина-функция“.  В продължение на това кредо се появяват множество иновации и интересни идеи – вътрешни дворове, щедро „наводняване“ на интериора с естествена светлина, фотоволтаични панели на стените на корпуса, подвижния покрив като венециански щори и за финал – палуба плаж.

wally-hermes-yacht-why-gigayacht

WHY притежава завидните параметри – 58 m дължина (190 фута), 2400 тона изместване, 12 гости, обслужвани от 20 души екипаж и 3400 м жилищни площи (36 600 кв. фута). Независимо от внушителните параметри, яхтата остава в човешки мащаби. Единствено „нечовешки“ остава извънземният й дизайн.

 

 

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар