SocieteGenerale Експресбанк награждава студенти

SocieteGenerale Експресбанк награждава студенти

15 февруари 2015

СТУДЕНТИ И ПРЕПОДАВАТЕЛИ ОТ НАЦИОНАЛНАТА ХУДОЖЕСТВЕНА АКАДЕМИЯ С НАГРАДА ЗА ДВУМЕСЕЧНА СПЕЦИАЛИЗАЦИЯ В СИТЕ ДЕЗ`АР, ПАРИЖ

Националната Художествена Академия и SocieteGeneraleЕкспресбанк официално откриха в галерия „Академия” изложбата на дипломираните магистри от Факултета по изящни изкуства на НХА и обявиха избрани студенти и преподаватели за двумесечен престой в Сите дез’ар – Париж. За девета поредна година SocieteGeneraleЕкспресбанк финансира специалната програма на НХА за творчески престой в Париж, която дава възможност на дипломираните магистри, докторанти и преподаватели от факултетите по изящни и приложни изкуства на учебната институция да прекарат два месеца в Сите дез’ар. Младите художници ще покажат работите и проектите си, демонстриращи творчески умения, авторски виждания и иновации по време на изложбата в галерия „Академия“ на НХА.

SocieteGenerale Експресбанк награждава студенти

 От Академията разясниха, че идеята на програмата e да даде творческа свобода на изпратените студенти и достъп до вдъхновението от средата с цел това да стимулира съзидателната работа на художниците. Очакването е, че атмосферата в Париж ще провокира въображението на артистите и това ще им помогне да създадат още по-значими произведения, както и да развие техните авторски качества.

 4 (1)

„Щастлива съм, че за девета поредна година подкрепяме Националната Художествена Академия и конкретно тази творческа програма. От началото на съвместната ни програма до сега са преминали над 40 студенти и преподаватели. Несъмнено един от най-удовлетворяващите моменти е, когато виждаме реализираните творби на младите артисти и сме щастливи, че всяка година се радваме на високото качество, което произведенията им показват”, сподели Мария Русева, изпълнителен директор на Societe Generale Експресбанк, която официално обяви избраните магистри. Предстои на 4 март да бъдат съобщени имената на определените за Сите Дез’ Ар магистри от Факултета за приложни изкуства.

3 (2)

Отличените магистри от Факултет за изящни изкуства са:
1.      Анна Методиева – магистърска програма „Скулптура – форма и движение“
2.      Кристина Вътова – магистърска програма „Графика“
3.       Галя Благоева – магистърска програма „Скулптура“

5

Отличените Преподаватели от НХА са:
Доц. Роберт Цанев
Ас. Момчил Мирчев
Ас. Иван Кюранов

С пожелания за успех от In Life!

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)