Oculus VR и Samsung ще продават масово очила за виртуална реалност

05 март 2015

Samsung и Oculus VR планират да увеличат фокуса си към очилата за виртуална реалност, пише dnevnik.bg. Двете компании искат да започнат масови продажби на тези устройства до края на тази година, съобщи нейният главен технически директор Джон Кармак, цитиран от онлайн изданието Re/Code.

В момента Samsung и Oculus предлагат Gear VR, който се продава като Innovator Edition и се определя от компаниите като пробна версия. Очилата се нуждаят от смартфона Note 4 на Samsung, като преди дни беше представена тяхна версия и за новите Galaxy S6 и S6 edge.

„Вътре в компаниите някои хора биха предпочели очилата да бяха представени като подходящи за програмисти и създатели на приложения и услуги. Samsung обаче не предлага такива неща“, коментира Кармак. Събраната информация и отзиви от продадените до момента Gear VR-и обаче явно е достатъчна и компаниите вече гледат в следващата фаза от тяхното развитие.

Той допълва, че комбинацията на очилата със смартфон е предпочитана от Oculus и от Samsung, защото според компаниите това значително увеличава потенциалната аудитория и прави продукта по-привлекателен, защото няма да е обвързан с PC. „Компютърът може да е по-мощен, но мобилните телефони сочат към свят с над милиард души, които използват очила за виртуална реалност“, коментира Кармак.

Планът на компаниите е още тази година да представят финалната версия на Gear VR за мобилни телефони. Samsung предвижда и голяма маркетинг кампания и целта ще е както с всеки друг продукт – възможно най-много продажби. Кармак признава, че все още не може да каже какво съдържание ще харесат най-много потребителите, но очаква, че мултимедията ще е с превес. „Има още много да се разучава и това е една чудесна възможност“, коментира той.

снимка: allaboutsamsung.de

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)