Je suis Charlie

Je suis Charlie – откъде се появи този пост?

09 януари 2015

От момента на атаката на Charlie Hebdo, при който загинаха най-малко дванадесет души в сряда, 07 януари, „Аз съм Чарли“ е във фокуса на вниманието на всички, в профилни снимки на социалните мрежи, плакати и постове на митинги за солидарност, във всички вестници и дори на билбордове в някои градове.

Тези три думи се появиха онлайн веднага след обявяването на атаката в централата на Charlie Hebdo. Първоначално някои помислиха, че този пост датира от времето на палежа в сатиричния  вестник през 2011 г. например. Но не, „Аз съм Чарли“ е роден спонтанно в  Twitter на 07 януари, от ръката на един артистичен директор.

Je suis Charlie

Je suis Charlie

Авторът на банера е Joachim Roncin и е артистичен директор и музикален журналист за списание Stylist. Той е първият, който публикува това лого на профила си в Twitter в сряда точно в 11:52, по-малко от час след стрелбата.

Baby-with-JeSuisCharlie-wrapped-around-arm

Но снимката, която безспорно трогна света е на ръчичката на новородено в една от болниците на Париж. Върху опознавателната му гривничка също е написано: Je suis Charlie

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)