iPhone 7s ще се зарежда безжично от един метър разстояние

04 февруари 2016

Безжичното зареждане не е ново като технология и се предлага от повечето големи производители на мобилни телефони. Единствено от Apple не са внедрили технологията, за което компанията търпи критики. Но американците са решили не само да поправят този пропуск, но и да усъвършенстват процеса.

Според Bloomberg от Apple работят с различни доставчици в разработката на технология, която ще позволи зареждането на телефона без кабел от по-голямо разстояние. Сегашните опции за безжично зареждане изискват телефонът да е съвсем близо до специалната подложка. Американската компания вече кандидатства за патент, според който устройства ще могат да се зареждат на разстояние до 1 метър. Според неназовани източници на агенцията технологията ще е готова през следващата година и най-вероятно ще се използва при iPhone 7s.

През март пък от Apple обявиха събитие, на което се очаква да бъдат представени нов iPad, по-евтина версия на iPhone с 4-инчов дисплей и второто поколение на Apple Watch, съобщава онлайн изданието 9to5mac.

iphone2

Таблетът ще е с 9,7-инчов екран и функции като стилуса Apple Pencil, LED светкавица за камерата и подобрени говорители. Apple Watch ще има подобрения в хардуера и софтуера и, различен дизайн и по-голям избор от каишки за носене. Заедно ще бъдат пуснати и новите версии на iOS и WatchOS.

От финансовите резултати на Apple, обявени преди дни, пък стана ясно, че за последните 3 месеца на 2015 година печалбата е била 18,4 млрд. долара при 18 млрд. година по-рано. Продадени са 74,78 милиона смартфона и 16,1 милиона таблета. При компютрите Mac продажбите са били 5,31 милиона. В категорията за Apple Watch и Apple TV приходите са 4,3 милиарда долара. Услугите като iCloud, AppleCare, Apple Pay и магазина за приложения са донесли 6,05 млрд. долара.

Въпреки рекордните приходи и печалба от Apple не са оптимисти за първото тримесечие на тази година. Очакванията на компанията са за приходи от 50 млрд. до 53 млрд. долара. За същия период на 2015 г. те са били 58 милиарда. Ако прогнозата се окаже вярна, това ще е първото тримесечие от 13 години насам със спад на приходите/24 часа.

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)