Google

Google представи уникален космически документален филм (видео)

30 януари 2015

Ако сте почитатели на документални поредици като Космос на Neil DeGrasse Tyson със сигурност ще останете очаровани от новият филм, който Google представи в YouTube. Той носи името Back To The Moon For Good – The New Space Race и има за цел да даде повече информация за състезанието Lunar Xprize, което компанията организира.

Припомняме ви, че от Google представиха амбициозния си план да дадат $20 милиона награда на частни изследователи, които успеят да приземят космически апарат на Луната. В късометражният филм участва кино и телевизионната звезда Тим Алън, а лентата е специално адаптирана за YouTube от шоу, излъчвано в планетариуми в САЩ през миналата година.

Филмът проследява цялата история на изследването на Луната и експедициите до нея, изпозвайки 3D картини, инфографики и изключително добре направени анимации. Обикновено скучни идеи, като например защо ресурсите на Луната ще са изключително полезни за бъдещи мисии са обяснени занимателно и интрересно за зрителите.

Ако оставим на страна добрата идея за филма, трябва да отбележим, че от Google са се справили изключително добре с късометражната продукция. Не трябва да забравяме, че компании като Amazon и Netflix също започват да навлизат във филмовия бизнес, което прави конкуренцията още по-голяма. Естествено, гледането на документални филми от този тип в YouTube все още не може да се сравнява с гледането им в кино салон, но с напредването на технологиите и системите за домашно кино това скоро може да се промени.

текст: Елена Михайлова
снимка: 21stcenturywaves.com

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)