Google представи първия напълно работещ прототип на Project Ara устройство (видео)

Google представи първия напълно работещ прототип на Project Ara устройство (видео)

04 ноември 2014

Project Ara е уникален проект на Google, чрез който компанията се опитва да създаде смартфон със сменяеми компоненти. Така потребителите ще могат да избират сами мегапикселите на камерата на смартфона си, процесора или паметта за съхранение на файлове. А след време, ако решат да подменят само част от тях, без да се налага да си купуват ново устройство.

След години разработки, от Google най-сетне представиха напълно работещ прототип на устройство Project Ara. Той може да зарежда операционна система и да изпълнява приложения.

 

Phonebloks update – Ara Prototype


Прототипът носи името Spiral One, а как работи може да видите във видеото по-горе. Припомняме ви, че по време на конференцията си за разработчици I/O през юни от компанията представиха прототип на Project Ara, който обаче забиваше доста често. От Google обещават съвсем скоро да покажат Spiral 2 прототип, който ще бъде още по-добър благодарение на новите чипове, които компанията очаква от Toshiba. Според информацията, това ще стане по време на следващата конференция на Google през януари.

текст: Елена Михайлова
снимка: Phonebloks

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)