Google

Google и виртуалните разходки

13 декември 2014

Преди няколко години Google стартира проекта StreetView с панорамни гледки на улици. С това се отбеляза нова ера във виртуалното преживяване на милиони Интернет потребители по целия свят. Проектът на компанията BusinessView, базиран на същата технология, вече бележи революция във взаимоотношенията на потребителите с бизнеса, като предлага виртуални разходки в магазини, ресторанти, хотели и дори…самолети.

Инициативата набира скорост и вече хиляди сгради по света са „заснети“ с 360-градусовия изглед. И освен че присъствието в BusinessView подобрява цялостният рейтинг на компаниите в Google, той дава нещо много повече – визуална връзка на физически базирани обекти с потенциалните им посетители в региона.

Преди да вземем решение за покупка, всички ние имаме нужда от време да разгледаме и се ориентираме сред асортимента, предлаган от търговеца. Сигурно всеки може да посочи ситуация, когато в магазина отговаря на персонала „Просто гледам“ или пък в ресторанта казва на сервитьора „Имам нужда от още няколко минути, за да разгледам менюто,“ каза Кристиана Лазарова, мениджър ключови клиенти от Scoretour България, агенция сертифицирана от Google за заснемане на панорамни бизнес снимки.

„Google BusinessView решава този проблем, давайки на Интернет потребителите възможност да се запознаят с мястото и да вземат решение къде да прекарат ваканцията си, къде да пазаруват и къде да се забавляват,“ добави Лазарова. Тя също така сподели, че в съвсем близко бъдеще потребителите ще могат да „взаимодействат“ с виртуалната разходка, като отварят допълнителна информация от типа на видео, снимки и текст и дори резервират хотелски стаи и маси в ресторанти посредством едно щракване върху панорамната снимка.

данни: Vesti.com

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)