Fondation Louis Vuitton отвори врати

23 октомври 2014

Този уикенд в Париж бе открит официално дългоочаквания проект на  Бернар Арно, най-богатият и крупен колекционер във Франция и собственик на луксозната марка Louis Vuitton – музеят Fondation Louis Vuitton, който се оценява на обща стойност € 100,000,000 и се намира в квартал Боа дьо Булон, западно от Париж. През 2006 г. за първи път се заговори за откриването на подобен музей и през последните пет години, парижани определено се чудеха на „облака от стъкло“, проектиран от Франк Гери. Строителството предизвика смесени възгледи, може би най-противоречивите, след  изграждането на Айфеловата кула. Въпреки това, проектът е завършен, последните щрихи са направени, и галерията Fondation Louis Vuitton отвари луксозни врати.

fondation-louis-vuitton

the-louis-vuitton-foundation-art-a2e9-diaporama

Сред първите гости на церемонията по откриването бяха Ана Уинтур, Карл Лагерфелд, Сузи Менкес, Наталия Водянова и други знаменитости.

Fondation Louis Vuitton Opening - Outside Arrivals

Fondation Louis Vuitton Opening - Outside Arrivals

По думите на собственика на LVMH Бернар Арно, галерията вече е дом на постоянна колекция, която представлява комбинация от творби, собственост на LVMH, както и такива, принадлежащи на Арно. В музея също така ще бъдат представени временни изложби, както и специални проекти от френски и международни съвременни художници.. За по-широка аудитория галерията-музей ще отвори на 27 октомври, като през първите три дни входът ще бъде безплатен. Гостите ще  могат да се насладят на съвременното изкуство в единадесет зали.

Fondation Louis Vuitton Opening - Photocall

Fondation Louis Vuitton Opening - Photocall

Fondation Louis Vuitton Opening - Photocall

снимки:  Getty

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)