The Flamenco Thief

26 август 2014

The Flamenco Thief е DIY-проект на британеца Крейг Сътън, който използва рамката на фламенкото, за да създава музика, в която има и пънк, и барок, и нещо от композиторите-минималисти, и африкански ритмически структури, и ска, и трип-хоп, и филмова музика, че дори и влияния от Rage Against The Machine.

Композициите на Крейг са умело и оригинално наслагване на ритмически и мелодични линии, чието истинско очарование е в живото изсвирване и в живия контакт с публиката. И може би това е истинската връзка с духа на фламенкото, освен безспорната виртуозност на Крейг като китарист. Неговата музика се чувства еднакво добре и в концертни зали, и на фестивали, и в пънк-рок барове, че дори и на маса на малки импровизирани партита.

The_Flamenco_Thief_4

Крейг живее в Бат (където от Чосър знаем, че живеят и много зли жени), най-големия град до Бристол (родното място на групи като Massive Attack и Portishead, които „Крадецът на фламенкото“ също припознава като влияния). От две години постоянно е на турне. Миналата година участва и на фестивала „Аларма Пънк Джаз“ на БНР, където публиката буквално не искаше да го пусне да слезе от сцената. Тази година „Аларма Пънк Джаз“ поема цяла отсечка от източноевропейското му турне, като всички концерти на територията на България от 27 до 30 август са посветени на 80-годишнината на БНР и ще бъдат записани и излъчени по-късно по програма „Христо Ботев“.

Ето и датите на неговите концерти в България:
27 август – 21:00ч. – Второ студио на БНР
28 август – 20:00ч. – ДOМ кafé, Плевен
29 август – 20:00ч. – VT CAN – кино на открито, Велико Търново (преди филмовата прожекция)
30 август – 22:00 – Маx Club, Русе

снимки: „Аларма Пънк Джаз“

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)