Ferrari 488 GTB - представление за рождения ден на Енцо Ферари

Ferrari 488 GTB – представление за рождения ден на Енцо Ферари

18 февруари 2015

Изявеният автомобилист, конструктор и предприемач, основател на Скудерия Ферари (италиански тим от „Формула 1“) и впоследствие на компанията за производство на автомобили Ферари“, Енцо Анселмо Ферари е роден на днешния ден през 1898 г. в Модена. Това ни дава повод да ви представим едно от последните гениални творения на прочутата автомобилна марка.

Ferrari 488 GTB - представление за рождения ден на Енцо Ферари

Ferrari 488 GTB – представление за рождения ден на Енцо Ферари

Четиридесет години след откриването на първия двигател V8 модел, за 308 GTB, Ферари отваря нова глава в историята си относно 8-цилиндровите си решения. Ferrari 488 GTB осигурява ефективност на ниво, което  могат да  ползват в пълна степен дори непрофесионалните шофьори за ежедневна употреба. Нейното „време за отговор“, пъргавина и движение без ограничения е гаранция за неповторимо усещане, за бодрост и несравнимо удоволствие от шофирането.

Ferrari-488-GTB (4)

Новият модел също се възползва в пълна степен от ноу-хау, събирано от Ferrari през последното десетилетие, чрез програмата XX. Събраните данни дават съществен принос за усъвършенстване на електронните и превозни средства, системи за контрол, така че водачите могат да се възползват максимално от невероятното изпълнение на тази нова кола.

Ferrari-488-GTB (6)

Новият 3902 куб.см. V8 турбо на Ferrari 488 GTB е в горната част на класа си за изходна мощност, въртящ момент и реагиране на пътя, което го превръща в нов еталон за този вид автомобилна архитектура. Двигателят „отприщва“ 670 CV при 8,000 оборота в минута, заедно с 760 Нм максимален въртящ момент в седма предавка и време за реакция на педала на газта само на 0,8 секунда при 2000 оборота в минута. Ооо, много технологично стана, независимо, че познавачите със сигурност са респектирани от тези цифри.  Е, благодарение на тези си показатели и радикалните нововъведения, та Ferrari 488 GTB прави  обиколка на пистата Фиорано само за 1’23 …

Ferrari-488-GTB (2)

Аеродинамиката на колата също е поразителна – рекорд в съотношението  притискателна сила – намалено съпротивление. Най-голямото предизвикателство е постигането на тези две цели едновременно. Няколко иновативни елементи са специално разработени, за да се постигне това, не на последно място двоен преден спойлер, както и странични и задни отвори.

Ferrari-488-GTB (1)

Проектиран от Styling център на Ferrari, новият автомобил има и респектиращ дизайн в салона. Всичко е съобразено и изградено около водача. Ползваемост е ключовата дума в дизайна, което води до изключително спортна атмосфера, но в никакъв случай не за сметка на компромиси в комфорта. Разбира се изобилстват класическите за  Ferrari стайлинг елементи.

Едно Ферари с цвят червен…

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)