Facebook прави интернет безплатен и достъпен за всички

01 август 2014

Повече от 85% от населението на света живее в райони с мобилно покритие, но едва 30% от хората имат достъп до интернет . Да промени това е една от целите на Facebook. Според компанията, осведомеността  и цената са основните причини, хората да нямат достъп до глобалната мрежа, а новото й приложение Internet.org премахва именно тези ограничения.

Чрез Internet.org, потребителите имат напълно безплатен достъп до основни интернет  услуги, без да се налага да заплащат за трафик на данни през мобилните си устройства. Приложението предлага здравна информация, достъп до местни информационни услуги, както и сайтове за работа. Според Guy Rosen, продуктов мениджър на проекта, услугата ще привлече повече интернет  потребители и ще им даде достъп до ценна информация и знания, които не биха получили по друг начин.

За момента приложението ще е достъпно само за територията на Замбия, но от Facebook обещават съвсем скоро да го представят и в други части на света. Повече информация за него може да откриете и на специалния сайт на проекта.

текст: Елена Михайлова
снимка: Facebook

 

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)