Aston Martin DB10 – новият „Бонд - мобил“

Aston Martin DB10 – новият „Бонд – мобил“

07 декември 2014

Джеймс Бонд разчита на британската марка Aston Martin от 1964 г., когато сяда зад волана на DB5 във филма „Голдфингър“.

Макар да смени безброй други автомобили през десетилетията, най-прочутият агент на Нейно величество винаги се връща към английската класика. Традицията ще продължи и новата серия от поредицата Спектър, която излиза на екран след година.

Aston Martin разпространи първата информация за уникален нов автомобил, създаден специално за новия филм от поредицата за Джеймс Бонд.

Уникалният DB10 е разработен съвместно от Aston Martin и EON Productions, и ще го видим за първи път в действие в новия филм за агент 007- Spectre. Макар и създаден специално за филмовата продукция, от легендарния автомобилен производител споделят, че в дизайна му са включени редица стилистични решения, които ще видим в бъдещите продукти на марката.

Aston Martin DB10 – новият „Бонд - мобил“

aston-martin-db10-from-new-james-bond-movie-spectre_100493377_l (1)Aston Martin описва новия си модел, като „разработен специално за филма от най-добрите ни дизайнери и инженери“. Новият автомобил ще бъде произведен в лимитирана серия от 10 бройки, 3 от които вече са на лице.

„DB10 е поглед в бъдещето – поглед към пътя, по който ще поеме новото поколение автомобили Aston Martin“, заяви говорител на компанията.

Колкото и футуристично да изглежда новият Aston, производителят обещава, че автомобилът не е просто концептуален модел, а е напълно годен за пътя.

19d5b2ef9c65804cec37d4132a4b1e7d

066da1305f231f070f7b38e82f2af69f

DB10 не е играчка и иска всички да знаят това. Под елегантния капак се крие 4,7-литров двигател V8, чиято мощност не се разкрива от производителя. Купето на автомобила е изработено почти изцяло от карбон.

Макар новият DB10 да носи типичния Aston Martin стил, то определено от дизайна на купето се долавят нюанси, повлияни от Jaguar F-Type. Това е най-забележимо в профила на купето и задните извивки, отбелязват от TopGear.

 

Снимки: Aston Martin

 

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)