Apple представи официално умния си часовник и новия MacBook

12 март 2015

Apple представи официално умния си часовник. Устройството Apple Watch беше показано за пръв път още през септември 2014 г., но компанията запази повечето подробности за сега, информира dnevnik.bg.

Преди да покаже отново Apple Watch, компанията обърна голямо внимание на здравните услуги, в които навлиза стремоглаво с HealthKit. Apple е разработила няколко нови приложения, заедно с водещи медицински университети, институции и организации, които да могат да диагностицират болести.

Компанията подчерта, че чрез HealthKit организациите, лекарите и болниците ще могат да разработват специализирани приложения, които да им помагат при анализирането на болестите, проучвания и др. Всеки потребител с iPhone например ще може да избира доброволно дали иска да участва в проучванията и в кои. Apple няма да вижда или съхранява здравните данни, а ще ги препраща директно на специалистите, обещават от компанията.

Тя представи няколко приложения, които вече са готови. Например iPhone може да анализира гласът на потребителя, за да открие потенциални симптоми на Паркинсон. Друго приложение пък може да анализира походката като потребителят просто трябва да държи телефона в джоба си докато направи 20 крачки. Приложенията ще могат да анализират и/или диагностицират и други болести като диабет, сърдечни заболявания, aстма.

снимка: curved.de

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)