AeroMobil – личният ви летящ автомобил!

AeroMobil – личният ви летящ автомобил!

26 октомври 2014

Летящите автомобили може все още да ни се струват като Научна фантастика, но Stefan Klein (работил като автомобилен дизайнер за BMW, Audi и Volkswagen) и Juraj Vaculik (с богат опит в рекламата, театъра и политическите кампании) съвсем не мислят така. Техният хибриден AeroMobil може съвсем скоро да излезе на масовия пазар и да предизвика истинска революция в транспорта.

AeroMobil – личният ви летящ автомобил!

Уникалният „автомобил“ представлява смесица между стандартна кола и самолет! Да правилно сте прочели – AeroMobil е кола, която може да лети. Максималната му скорост на земята е 160 км.ч., а във въздуха почти 200 км.ч. Най-хубавото е, че автомобилът-самолет се движи на бензин. От режим кола до режим самолет може да преминете само за няколко секунди – с превключването само на едно копче, близо 8-метровите крила се отварят и автомобилът е готов да полети.

AeroMobil 3

AeroMobil е изграден от олекотена стоманена рамка и карбон, а създателите му обясняват, че проектирането на хибрида им е отнело почти 20 години. За момента не е ясно каква би била цената му на масовия пазар, но това е нещо, което със сигурност ще следим с интерес. Междувременно може да се насладите на един от тестовите полети на AeroMobil в това видео:

текст: Елена Михайлова
снимки: AeroMobil

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)