95-годишния полк. Дянко Марков с Голямата награда за цялостен принос към журналистиката

Сподели:

Посолството на Кралство Мароко, начело с Нейно превъзходителство Закиа Ел Мидауи, бе почетен гост на Годишните журналистически награди на VIP Communication PR. снощи във Военния клуб и връчи Голямата награда за цялостен принос към журналистиката у нас  на 95-годишния главен редактор на в. „Истина“ полк. Дянко Марков. 

MON_1209

Той е изявен антикомунист, човек на словото, автор на 5 книги, десетки интервюта, речи и статии. Убеден патриот. Бил е главен редактор на сп. „Един завет“ и вестник „Истина“. Бивш председател на Български демократичен форум, партия основана през 90-та година. Като младеж е членувал в Съюза на националните легиони. Напуска го на 16-годишна възраст, за да учи за летец-навигатор в тогавашното Висше военно училище. Посветил е живота си на борбата с комунистическия режим. ДС го вкарва в затвора, където лежи цели 5 години. След 89-та година е депутат в няколко поредни парламента. Неотдавна полк. Дянко Марков бе поканен от евродепутатите Андрей Ковачев, Даниела Горчева и др. да говори в европарламента в Брюксел по темата – комунизмът и непреклонността на българския дух. Полк. Марков получи и специална награда от партньорите на събитието – Съюза на учените в България, секция ИСТОРИЯ, които издигнаха неговата номинация и обявявиха учредяването на още една награда – „Ильо войвода“ за най-родолюбиво издание.

MON_1214

MON_1219

Още по темата: БезГранична вяра с приз „ТВ продукция на годината“ на VIII-то издание на Годишните журналистически награди

 

Галерия Класика, която превърна залата на Военния клуб в галерия с картините на Лотрек и на стари български майстори преди търга на 17 юни, подари на полк.Марков картина от големия българския художник Димитър Лопарски – „Портрет на македонския войвода Пасковъ“. 

 

spot_img

ПРочети още

„Игрите на глада: Балада за пойни птици и змии“ по кината през ноември

Всяка игра има победител. Всеки трибут има история. Всяка сага има начало. На 17 ноември, само в кината,...

Евровизия със специално парти в България за втора поредна година

Част от приходите от събитието ще бъдат дарени на украински благотворителни организацииБългарското събитие за Евровизия – Sofia Eurovision...

Нов БГ сериал: „София вкъщи“ от 29 май по bTV

Премиерният български сериал „София вкъщи“ скоро ще превземе ефира на bTV. В 12 поредни епизода той ще пренесе...

Атракции, предизвикателства и приключения в европейската нощ на музеите в Ямбол

На 13 май, събота, Ямбол ще се включи за поредна година в Европейската нощ на музеите. Усилия обединяват...