Рене Зелуегър възмутена от „жълтите“ медии

07 август 2016

Рене Зелуегър възмутена от „жълтите“ медии и таблоидната журналистика.
Кинозвездата Рене Зелуегър написа статия в The Huffington Post, в която обвинява медиите в постоянен натиск върху жените. Актрисата явно се е уморила от обсъждането на пластичната операция на лицето й, което продължават вече втора година.
Рене се оплаква, че трябва да търпи униженията на таблоидите, които в гонитбата за сензации обсъждат нейните операции: „Такава преса получава печалби от скандали, тя използва измислени аргументи, които впоследствие нанасят щети върху живота на хората. Това е глупаво развлечение, аз не виждам смисъл в това и няма да го коментирам“, пише актрисата.

4983789

Тя предлага долнопробните разсъждения да бъдат заменени с теми, които наистина имат значение в съвременния свят. „Не е толкова важна таблоидната история за моята пластика, но това е катализатор на новинарски истории за ролята на възрастта и външността на жените“, констатира 47-годишната актриса.

„Не е тайна, че исторически жената и била ценена само по външните си данни. С течение на времето бе признат приноса на жените за успеха на обществото, а сета това изглежда напълно очевидно. Въпреки това тези долни статии всеки ден изразяват отрицателно отношение към жените. Твърде слаба, твърде дебела, посочване на възрастта, по-добре е тя да е с тъмни коси, тя има целулит, направила си е лифтинг, оплешивява, голям корем или бременна. Подобни материали пълнят културата с двойни стандарти, понижават равнището на социално-политическите дискусии, превръщат жестокостта в норма и дават на хората ненужна информация“, убедена е Рене Зелуегър.
По-рано подобна статия написа и Дженифър Анистън, която папараците и таблоидите тормозиха с излишното си внимание след слуховете за бременността й.
Напълно се присъединяваме, към мнението на Рене Зелуегър и наистина смятаме, че таблоидната журналистика създава редица проблеми на обществото, вместо да спомага за решаването им, каквато трябва да бъде ролята на една медия.
данни: Huffington post

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)