5-годишно момиче с аутизъм крие уникален талант

08 октомври 2014

Запознайте се с 5-годишната Айрис Грейс от Великобритания, с която ни среща сайта holidayheroes.bg. Тя е едно малко момиче, което бива диагностицирано с аутизъм през 2011 година.

original_summer

Известно е, че природата на това психическо страдание се характеризира с асоциално поведение, слаба познавателна способност и крехка емоционалност. Но макар и страдаща от аутизъм, малката Айрис крие огромен талант, който заслужава да бъде споделен с целия свят. Тя умее да рисува уникални живописни шедьоври, които днес биват оценени от световно признати критици, ценители и художници.

iris-and-thula-painting-with-red

Всичко започва, когато лекарите препоръчват на родителите на момиченцето рисуването като терапия. Те решават да опитат, но не очакват да видят подобни впечатляващи резултати.

Europe

Оказва се, че Айрис крие необятен талант, който ѝ помага да се чувства по-добре и да контактува свободно с останалия свят. Когато рисува, тя умее да се концентрира над листа в продължение на часове и да пресъздава красиви живописни творби.

maxresdefault

С произведенията си малкото момиченце припомня на света, че децата аутисти също крият неподозирани таланти. Това, което трябва да направи обществото е да покаже съпричастност към приобщаването и приемането им в ежедневния живот. Защото с днешна дата това заболяване засяга едно на всеки сто деца в света.

снимки: galleryhip.com

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)