42-ма миньори протестират на 300 м под земята

Сподели:

Миньорите от бургаската мина „Черно море-Бургас“ ЕАД остават под земята. Те няма да излязат днес от рудника, за да се приберат по домовете си. Причината – от два месеца не са получавали заплати.

Драмата започна снощи с нощната смяна, чието работно време свърши тази сутрин в 7 ч. 42-ма миньори обаче останаха под земята на 300 м дълбочина, а колегите им от първа смяна са на място, но са солидарни и няма да влязат да работят в рудника, съобщи ТВ 7.

Предстои минни спасители и лекарски екип да слязат долу при стачкуващите, на които ще бъдат осигурени вода и хранителни запаси, съобщи представител на синдиката.

Докато не ни изплатят заплатите, няма да излезем. Готови сме да стоим и седмици под земята. Не ни е страх, категорично заявиха миньорите преди началото на нощната им смяна.

Засега вентилациите в рудника работят и няма опасност за живота на работниците. Другите мини в страната също са съпричастни с протеста, но на този етап ще го подкрепят само чрез писма.

снимка:zonaburgas.bg

spot_img

ПРочети още

„Игрите на глада: Балада за пойни птици и змии“ по кината през ноември

Всяка игра има победител. Всеки трибут има история. Всяка сага има начало. На 17 ноември, само в кината,...

Евровизия със специално парти в България за втора поредна година

Част от приходите от събитието ще бъдат дарени на украински благотворителни организацииБългарското събитие за Евровизия – Sofia Eurovision...

Нов БГ сериал: „София вкъщи“ от 29 май по bTV

Премиерният български сериал „София вкъщи“ скоро ще превземе ефира на bTV. В 12 поредни епизода той ще пренесе...

Атракции, предизвикателства и приключения в европейската нощ на музеите в Ямбол

На 13 май, събота, Ямбол ще се включи за поредна година в Европейската нощ на музеите. Усилия обединяват...