25-тият Life Ball обяви темата за 2018 година

12 април 2018

Филмът „Звукът на музиката“ e творческата рамка на юбилея

Тази година Life Ball празнува своята 25-та годишнина. Използваме това събитие, за да отдадем почит на миналото и да погледнем към бъдещето: да анализираме постиженията в борбата срещу ХИВ / СПИН през последните 25 години и да оценим социално-политическото въздействие на Life Ball.
Традиционният празник на живота ще затвърди нашия ангажимент да се борим за всички хора, живеещи с ХИВ и тези, засегнати от вируса, както в Австрия, така и по света.
Цветният мултикултурен празник е силно подкрепян в Австрия и ангажира все по-голяма международна аудитория. Life Ball, както и филмът „Звукът на музиката“ (1965), показва австрийските ценности и традиции и в същото време докосва и въздейства на международната общност.

Stylebible-Cover
Ето защо, Австрия и историята на певците от фамилията Трап ще бъде лайт-мотивът на юбилея. „Звукът на музиката“ се смята за един от най-успешните музикални филми, правени някога.
Произведението представлява филмова адаптация на едноименния сценичен мюзикъл, поставен на Бродуей през 1959 година, който от своя страна е базиран на автобиографичната книга „Историята на певците от фамилията Трап“ от Мария фон Трап. Във филма Австрия е представена през розовите очила на Холивуд и докосва милиони по целия свят със своята легендарна музика.
„Звукът на музиката“ е големият победител на 38-ата церемония по връчване на наградите „Оскар“, където е номиниран за отличието в цели 10 категории, печелейки 5 статуетки в това число за най-добър филм и най-добър режисьор. Произведението е удостоено и с награди „Златен глобус“ за най-добър музикален или комедиен филм и най-добра актриса в мюзикъл или комедия за Джули Андрюс, което е втори пореден приз в тази категория за Андрюс след триумфа ѝ през предходната година с „Мери Попинз“
През 2001 година, „Звукът на музиката“ е селектиран като културно наследство за опазване в Националния филмов регистъркъм Библиотеката на Конгреса на САЩ

„Чрез интерпретация на ключови сцени от“ Звука на музиката „, ние се влюбваме в австрийската история, култура, традиции и клишета. Най-важните обществени ценности като разнообразие, толерантност и чувствителност също играят важна роля“, казва Гери Кеслер, председател на LIFE + и организатор на Life Ball, когато описва изненадите в драматургията и музикалната рамка на 25-ия Life Ball.
„Австрия между традицията и иновациите, духовността и амбицията, дома и международната общност са силните и неочаквани теми по време на юбилея„, продължава Кеслер.

Archivnummer: L86737

„Този юбилеен проект стана възможен благодарение на щедрата подкрепа на Rodgers & Hammerstein, както и всички притежатели на правата на филма, които бяха необходими за планирането и реализацията на тазгодишната творческа тема. Историята, очевидните умения и страст, показани в миналия Life Balls, направиха възможна подкрепата за 25-годишнината ни“.

„Звукът на музиката“ е бил и остава изключителен жизнен знак за толкова много хора през годините – и да бъде почетен и празнуван по уникален начин по време на Life Ball 2018 e нещо, което се надявам всички да приемат присърце“, казва Тед Чапин, президент и CEO на Rodgers & Hammerstein.

За Life Ball 2018 и заради новата и интересна тема, някои от най-известните австрийци ще се превъплътят в героите от филма: Кончита Вурст, победител на песенния конкурс на Евровизия през 2014 г., ще играе Мария Андрюс. Легендарната поза на фрау Мария в началото на филма – именно това ще е основният визуален образ за 2018 година.

Във филма Мария показва, че музиката е универсален език на емоциите, които могат да променят всичко към по-добро. Затова съм особено доволен да изиграя тази голяма роля. Разбира се, животът във филма е малко преувеличен. Но по време на моето детство в провинцията често пеех в цветни ливади „, казва Кончита.

Archivnummer: L86719
Стилната Библия включва и още няколко интерпретации на иконични сцени от „Звукът на музиката“, запечатани от фотографа Маркус Морианц на легендарни места в и около Залцбург. Героите на тазгодишната Стилна Библия се появяват в интересни костюми, предоставени от ART for ART. Творческият екип на Life Ball им дава нов живот, създавайки нови образи и превръща фантазиите в реалност. Style Bible бе представена в края на януари 2018 г. в Залцбург от екипа на Гери Кеслер и Life Ball.

Archivnummer: L86701

Archivnummer: L86704

Archivnummer: L86740

Archivnummer: L86743

Archivnummer: L86747

Archivnummer: L86748

Archivnummer: L86750

Archivnummer: L86752

Archivnummer: L86755

Archivnummer: L86756

 

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)