17 септември – Ден на отворените врати в Театъра на Армията

11 септември 2019

На 17 септември (вторник) Театър „БЪЛГАРСКА АРМИЯ” празнува Деня на София и отново, точно в 10:00 часа отваря вратите си за всички столичани и гости на столицата, които искат да надникнат зад кулисите – там, където се ражда магията, наречена „Театър“.

От сутринта любимите актьори от трупата ще посрещат посетителите на входа на „Раковски” 98 с чаша кафе, за да ги поведат на една незабравима разходка из театралните потайности. Зад затворените до скоро врати ще могат да се видят репетиционните зали, гримьорните, перукерните, ателиетата, фоайетата с култови плакати, както и звукозаписното студио на Дони. Всички гости ще могат не само да разглеждат театралните костюми и експонати от емблематични спектакли, но и да ги облекат и да се снимат с арсенал от сценични оръжия – саби, мечове, пистолети, автомати и картечници.

Ден на отворените врати в Театъра на българската армия

В тазгодишното издание на Деня на Отворените врати, за пръв път ще бъде открехната завесата и там, където се ражда едно представление. В предиобедните часове всички приятели и гости на театъра ще имат уникалния шанс да бъдат свидетели на репетиционния процес, в който доайенът сред режисьорите Красимир Спасов работи с актьорите, по пиесата на Майк Бартлет „ЛЮБОВ ЛЮБОВ ЛЮБОВ”.

Отново на Камерна сцена „Миракъл“, всички приятели и почитатели на театралното изкуство ще могат да се срещнат с любимите актьори Стефка Янорова, Иван Налбантов, Веселин Ранков, Стойко Пеев, Дони и Нети и Иван Радоев, в
„10 минути с…” – откровен разговор за професията, сцената, любовта… и още нещо.

По традиция в Деня на отворените врати, само няколко часа преди да се вдигне завесата за първия спектакъл за сезона, всички посетители могат да проследят и неговата възстановителна репетиция. В 15:00 часа на Голяма сцена, актьорите от хитовата комедия „АРСЕНИК И СТАРИ ДАНТЕЛИ” ще започнат своята репетиция. Празничният 17-ти септември е и последният ден, в който билетите за всички постановки през септември, октомври и ноември са на специална цена от 10 лева.

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)