13-годишната Христина Йосифова с ново отличие

06 септември 2018

Преди броени дни малката талантливка с голям глас стъпи на сцената на амфитеатъра в Несебър, за да се представи в „Поп Рок Фест“ 2018. Вижте какво споделя Христина Йосифова, ученичка на вокалния педагог от Х Фактор Искра Ангелова:

„Моята най-голяма награда е, когато видя вълнение в очите на хората, тяхната спонтанна реакция, докато пея. Публиката е огледалото на всеки изпълнител. Реагира на мига. Безпристрастна и безкомпромисна. И в това е магията на пеенето. Изпращаш послание чрез песента, чрез гласа си, и ако си бил разбран, публиката ти го показва. Да бъдеш отличен с 1-во място в „Поп Рок Фест“-а, това е огромно признание, защото на тази сцена се изявяват едни от най-добрите млади певци!“

Изпълнителите тази година са оценявани и награждавани от професионалното жури в състав Звездомир Керемидчиев – вокал на група „Ахат“, Мая Райкова – продуцент на български поп, рок и джаз в БНР, Славчо Николов от Б.Т.Р. и Алекс Нушев – музикален продуцент и аранжор.

„Изборът на песни е много важен, когато решиш да се състезаваш в конкурс. Имаш максимум 8 минути за две песни, за да се представиш.“- споделя момичето с божествен глас.

hrisi1

Христина Йосифова

Тази година за участието си във феста Хриси залага на една от най-красивите български песни „Гълъбо“. Тя получава лично позволение от автора на песента Вида Пиронкова да я изпълни под нов аранжимент. Димитър Еленски, който е учител по китара на Хриси и нейна дуетна половинка, подготвя уникалния акустичен аранжимент на „Гълъбо“, съобразен с времетраенето на конкурса.

„Всеки участник полага много усилия и старание, за да се представи по най-добрия начин. Създаваме помежду си добри приятелства. Подкрепяме се взаимно. Вълнуваме се заедно. Поздравяваме се за успехите! По този начин всеки конкурс е едно прекрасно преживяване за всеки от нас. С много от днешните пеещи тийнейджъри израстнахме заедно по сцените на конкурсите. Няма нищо по-хубаво да дадеш и да получиш усмивка, прегръдка и внимание на някой друг, който е избрал да сбъдва мечтите си чрез музика. Ние сме деца и трябва да се учим да се подкрепяме и помагаме“.

39467806_2173112269612503_1032083733605253120_n

Христина Йосифова

Какво ново? Очаквайте скоро новини за представянето на първия авторски, много емоционален, красив и модерен музикален проект на Хриси, създаден от двама гениални творци – Мария Димитрова и Боян Ангелов. Може да последвате Хриси в нейните социални канали чрез артистичния й псевдоним Christina Jordan (@christina.jordan.official), за да следите нейното развитие, предстоящи участия и собствени инициативи, насочени към подрастващите.

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)