105 минути София – историята на града

28 март 2019

Пълнометражният документален филм „105 минути София“ представя всички исторически етапи, през които столицата е преминала, за да добие съвременния си вид. Разказът преплита част от епизодите на съществуващата документална поредица „5 минути София“, плод на седем годишна работа на екипа, и създадените през последната година нови филмови истории. Режисьори на филма са Мишо Ланджев и Камен Воденичаров. Оператори са Георги Георгиев, Боби Христов, Мартин Митков, Милен Младенов, Николай Илиев, Радослав Георгиев – Багера и Юлиан Рачев.

105 минути София

Сценарият на „105 минути София“ е дело на Георги Милков и сценарния екип Камен Воденичаров, Светла Стайкова, Станислав Пенев, Таня Димова и Таня Илчева. Музиката към филма е композирана и селектирана от Любо Киров, Константин Савин и Escadia/Seaburn records. Монтажът, звукът и визуалните ефекти са създадени в студиото на „ЗуумАрт“ от Екатерина Ивановда, Красимир Геновски и Петко Манчев. 3D анимациите във филма са дело на екип на МираМар филм, Здравко Миленов и Пламен Иванов.

105 минути София

„105 минути София“ се реализира благодарение на подкрепата на Програма „Култура“ на Столична община, Общинско предприятие „Туризъм“, Минерални води „Банкя“, Телекомуникационна компания „Виваком“, а снимачната техника е осигурена от „Фотопавилион“. Филмът е завършен в партньорство с институциите на града, със съдействието на спомоществователи и благодарение на самоотвержения труд на сценаристи, оператори, актьори, аниматори и множество млади творци. Премиерната прожекция на филма е в програмата на 23-тия София Филм Фест е на 29 март (петък) в Дома на киното, начален час 18:30!

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар