10 евро вече и на Кирилица

22 септември 2014

От днес в обръщение е нова емисия банкноти от 10 евро. Върху копюрата паричната единица вече е написана и на Кирилица. Това съобщи Европейската централна банка.

Старите банкноти от същия номинал продължават да са в обръщение и така и двата вида ще са валидни.С пускането на новата банкнота Европейската централна банка продължава подмяната на паричните знаци на общата европейска валута. Преди време започна подмяната на банкнотата с най-малък номинал – този от 5 евро.

Европейската централна банка е получила уверението на националните банки от еврозоната, че последните са направили всичко необходимо, за да бъде улеснено въвеждането на банкнотата и за пригаждането на машините за разпознаване на истинските от фалшиви банкноти и към новите защити. Също така  в Брюксел е проведен семинар в представители на централните банки на отделните държави.

Независимо от това, че банкнотата притежава стандартните вече защити – воден знак, холограмни изображения и лента, новите банкноти имат и  още по-добра защита срещу фалшифициране и са по-лесни за проверки.

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)