Яйца по сардински

04 март 2015

Необходими продукти:
6 яйца
60 мл. зехтин
60 мл. винен оцет
1 ск. чесън
3 с. л. магданоз (ситно нарязан)
2 с. л. галета
сол

Начин на приготвяне:
Яйцата се сваряват твърдо (8-9 мин.) и се оставят в студена вода докато се охладят. Обелват се и се разрязват на половинки. Зехтинът, оцетът и сол на вкус се слагат в тиган за пържене. Добавят се яйцата и се пържи на слаб котлон, докато оцетът се изпари (не се усеща миризма) като половинките яйца се обръщат от време на време. Яйцата се изваждат и се държат топли (ако се сервира топло). В оставащия сос се добавя пресованата скилидка чесън. Задушава се няколко минути и се добавя галетата. Запържва се докато галетата придобие златист цвят. Яйцата се подреждат в продълговата чиния с разреза нагоре и се заливат със соса.
Ястието може да се сервира както топло, така и изстудено, като преди поднасяне се посипва с магданоза.

снимка: peaceloveandpolenta.com

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)