Юли ще бъде септември, а после „септември ще бъде май“ и…

16 юли 2014

Преди седмица БНБ обяви, че депозитите на граждани и добрите активи на затворената КТБ ще бъдат прехвърлени към Креди Агрикол и тя ще отвори врати на 21 юли. Снощи се разбра, че това няма да се осъществи и е било поредната прибързана и объркваща информация по темата. Много станаха противоречивите послания и грешките по въпроса, но защо ли не сме изненадани?

В затворената КТБ над 250 хиляди клиенти, сред който граждани и фирми, притежават депозити и са в тръпнещо очакване за съдбата на парите си. Едва след резултатите на проверката, която тече в момента, може да се каже със сигурност кога те ще могат да получат гарантираните от закона суми до 196 хил. лв.

Финансовото състояние на Креди Агрикол е добро, но без ликвидна подкрепа тя няма да може да отвори врати за клиентите си на 21 юли, а това ще се случи през септември. А ако някой се наема да прогнозира какво ще се случи през септември – много смело! Най-вероятно септември пък ще бъде май… Тук освен за думите на поета, се сещаме за поредното политическо объркване на сезоните, на посланията и на цялото управление на икономиката ни.

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар