Ще откриете ли невидимите животни във фотографиите на Арт Уолф?

30 ноември 2014

На 61 години, американският фотограф Арт Уолф може да се похвали със завидна кариера, обхванала вече повече от пет десетилетия. Работил е на стотици места по света, сътворил е уникални кадри на абсолютно всички континенти и е реализирал десетки впечатляващи проекти.

animal-camouflage-photography-art-wolfe-6

animal-camouflage-photography-art-wolfe-8

 

Безспорно обаче, най-интригуващият от всички е Vanishing Act, който е завършен за период от цели 16 години – от 1989 до 2005 г. Снимките, до една разкриват любовта на създателя си към дивата природа или както самият той признава – „уникалният ми подход във фотографията е базиран именно към търсене на обществена подкрепа в защита на околната среда и опазването на изчезващите видове, фокусирайки се върху това, което е най-красиво на земята“.

animal-camouflage-photography-art-wolfe-9

Jiraf

На кадрите от проекта няма нито едно човешко същество, но за сметка на това присъства както натуралната природа, така и множество диви животни. И тук вече идва и самата загадка – на всяка една снимка животното е скрито като част от цялостната обстановка, така че окото на потребителя много трудно да успее да го открие, без той да положи максимални усилия за това.

Sova

visual-art284

Ще успеете ли да го сторите и вие?! И кой знае, може да се присъедините към думите на Арт Уолф – „Дивата природа трябва да се цени, защото с темповете, с които животните и растенията на земята изчезват, скоро няма да има какво да ценим“.

Снимки: Artwolfe.com

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)