Шоколадови круши с ментов аромат

05 септември 2018

Необходими продукти:
круши – 4 бр. (приблизително по 170 г всяка)
захар – 90 г
масло – 65 г
вода – 250 мл
вино – 60 мл бяло/розе
мед – 3 с.л.
мента – 1 шепа пресни листа

за кувертюра:
черен шоколад – 100 г
масло – 30 г
мента – няколко листа за аромат

Начин на приготвяне:
Обелете крушите, без да махате опашките им, за да са по-красиви. Добре е те да бъдат по-твърдички, а не презрели. В тенджерка загрейте водата със захарта, меда, маслото и ментата. Щом закъкри и захарта се е разтопила, налейте виното и сложете крушите. Ще видите, че течността не ги покрива, но това да не ви притеснява. Варете 8-10 минути, като ги обръщате от време на време и поливате отгоре с лъжичка. Отстранете от огъня и оставете така за няколко минути, за да поемат добре крушите от соса, след това ги извадете и отцедете излишния от тях. Разтопете на водна баня шоколада с маслото и няколко листа мента за аромат. „Окъпете“ обилно крушите със шоколада, с помощта на лъжица или пускайки ги директно в съда с шоколадова смес. Внимавайте, защото са омекнали и лесно може да се наруши целостта им. Поставете в чинийка и приберете в хладилник, за да се втвърди шоколадовата обвивка. Преди сервиране може да ги украсите с листа от мента.

текст: Йорданка Ковачева
снимка: kitchenfrau.com

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)