Богатство за окото и тържество за сетивата – това е прочутата италианска супа с морски дарове Чопино. Ето и как да я приготвите, за да сте сигурни, че ще изненадате приятно семейство и приятели:
Необходими продукти:
скариди
миди
филе бяла риба
ролца от раци
1 чаша червено и 1 чаша бяло вино
зеленчуков бульон
лук
дафинов лист, риган, сол, чер пипер, 5-6 скилидки чесън, зехтин
червена чушка нарязана
червен пипер – едро смлян
доматено пюре
пресен босилек
Начин на приготвяне:
Загрейте зехтина в дълбок съд на умерен огън. Сложете вътре лука, дафиновия лист, ригана, червения пипер, солта и черния пипер и запържете, докато лукът стане прозрачен – около 5 минути. Добавете чесъна, чушката и доматеното пюре и бъркайте около 2 минути. Добавете двата вида вино и оставете да покъкри, докато намали обема си на половина. Сипете вътре бульон и соса от миди, заедно с доматите от консервата. Оставете ястието да заври и после намалете котлона, така че да закъкри. Покрийте с капак и варете 30-60 минути. разбъркайте вътре босилека и магданоза и добавете морските дарове. Увеличете котлона, така че отново сместа да заври, след което варете до готовност на морските дарове (мидите трябва да се разтворят) – около 5-10 минути.