Ципрас

Ципрас маха „ол инклузив“ туризма

29 януари 2015

Новият гръцки премиер Алексис Ципрас иска да въведе промяна на съществуващия модел за курорт в Гърция, като премахне хотелите, предлагащи услугата „ол инклузив“.

Ципрас обеща да промени вида на масовия туризъм в Гърция, който се утвърди през последните няколко десетилетия. „Искаме да променим модела на „интензивна експлоатация на туризма“,обясниха от кабинета.

На първо място Ципрас възнамерява да насърчи прехода от ол инклузив почивка към традиционната ваканция, по време на която туристите посещават местните барове, заведения и забележителности.

Хотелите, предлагащи храна по три пъти на ден, са популярни сред семействата с по-малък бюджет, които знаят, че няма да се налага да се справят с допълнителни сметки за храна, напитки и забавления. В същото време те са бедствие за местните търговци и ресторантьори, които остават зад оградите на луксозните хотели.

Британските туроператори съобщават, че промените, които може да въведе новото гръцко правителство, няма да се отразят на туристите тази година.

Въпреки това представители на туристическата индустрия в Обединеното кралство и Гърция се противопоставят на всякакви данъчни промени, които ще повишат цената на посещение в курортите в страната. /Интерфакс

снимка: wirtschaftsblatt.at

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)