Цветан Василев е задържан от Интерпол, но не е екстрадиран…засега

10 март 2015

Поради жалбата на Цветан Василев до Апелативния съд неговото екстрадиране от Сърбия бе отложено. Това пише в днешния си брой сръбският вестник „Блиц“.

По отношение на делото срещу Цветан Василев Висшият съд в Белград сметна, че са на лице всички предпоставки за неговото екстрадиране. Василев обаче веднага подаде жалба срещу екстрадирането си пред Апелативния съд и до момента няма окончателно решение“. Това каза говорителката на Съда от Белград Таня Кольеншич.

Василев напусна България и се предаде на белградската полиция на 16 септември, когато е получил информация, че се готви неговото убийство. Срещу него е издадена международна заповед поради измами за милиони, а съдът в София конфискува имуществото му, пише още изданието. Василев е мажоритарен собственик на КТБ, която попадна под специален надзор на БНБ. Оттогава всички парични преводи бяха спрени. Бяха блокирани и сметки за над 3.7 млрд.долара, пише още „Блиц“.

Говорителката на Апелативния съд потвърждава, че този случай вече се намира при тях и подчертава, че върху делото има гриф „Строго секретно“. „Ако Апелативния съд потвърди решението на Съда от Белград за екстрадиране тогава окончателното решение ще бъде взето от министъра на правосъдието Никола Селакович. След неговия подпис властите в Сърбия веднага започват процедура по екстрадирането на Василев, която може да продължи най-много до седем дни. Тогава ще бъде информирана България, подготвя се чартърен полет, а часът на полета остава в пълна тайна поради сигурността на Василев„, пише още белградското издание.

Вестникът припомня, че Цветан Василев е на свобода и е с отнет паспорт, но всеки ден трябва да се разписва в полицейска станция в Старата част на Белград. Василев живее в елитен хотел и има цивилна полицейска охрана. Той е сред редките чужди граждани, който е задържан по искане на Интерпол, но не е екстрадиран, се казва в края на публикацията.

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)