Царевично хлебче

Царевично хлебче

10 октомври 2014

Царевицата е една от най-любимите храни на българина. Този златист житен дар е нагледен пример за съчетание на отлични вкусови качества и полезност за организма. Тя може да бъде и отлична целогодишна добавка към най-различни родни и чужди ястия. Царевицата е добър източник на витамините В1 и В9. Внася в организма минералите фосфор и магнезий.

Необходими продукти:
1 ч. ч. царевично брашно
1 ч. ч. брашно тип 500
1 ч. ч. прясно мляко
1 яйце
3 с. л. разтопено масло
2 ч. л. бакпулвер
2 с. л. захар
1 ч. л. сол
Начин на приготвяне:

Смесваме с лъжица сухите продукти в купа. Разбиваме мокрите продукти (яйцето, млякото и маслото) и ги прибавяме към сухите. Омесваме тесто. Оформяме хлебче (в предпочитана форма). Намазваме тавичката, в която ще печем с масло или слагаме хартия за печене, и слагаме хлебчето. Печем в загрята фурна на 200 градуса, около 30 минути.

текст: Нина Тодорова
снимка: flickr.com

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)