„Хофманови разкази” на сцената на зала 1 на НДК

16 юни 2014

„Това беше велико, знаменателно представление“, „Респектиращи артисти-певци, спектакъл, който всички трябва да видят и да чуят“, „Най-органичният и впечатляващ спектакъл през последните години“, „Калуди Калудов демонстрира отново световна класа в ролята на Хофман“, „Това не е просто оперен хор, това е хор, който има истинско европейско звучене“… Това са само част от възторжените отзиви, които съпътстваха двата спектакъла на русенска сцена на най-успешната постановка на Русенската опера „Хофманови разкази“.

DSC_6329

Спектакълът ще бъде представен за първи път в София на 19 юни от 19.00 часа на сцената на зала 1 на НДК под диригентството на Найден Тодоров. Младата художничка Мария Ветероска създава забележителна сценография, която разказва трите Хофманови приказки като във фантастичен филм. Костюмите са на Мария Пупучевска (Македония), дизайнер осветление Васил Лисичов (също от Македония). Талантливата австрийска режисьорка Урсула Хорнер отвежда зрителя в романтичните светове на главния герой Хофман с много вкус, свеж хумор и оригинални режисьорски хрумвания. Публиката неусетно става част от динамичното действие – забавлява се, смее се, понякога се трогва до сълзи, фантазира и мечтае…И няма търпение да се потопи в следващата история…

DSC_6380

В спектакъла зрителите ще видят Калуди Калудов в ролята на Хофман, Александър Крунев ще изпълни четирите партии – на Линдорф, Копелиус, Дапертуто и Доктор Миракъл. Ролите на любимите жени на Хофман ще бъдат представени от Диана Василева (куклата Олимпия), Анна Дитри (Жулиета) и Мария Цветкова (Антония). Петя Цонева ще се превъплъти в ролята на Никлаус – този път приятелят на Хофман е неговият Ангел-хранител и неговата „стара душа” в интерпретацията на Урсула Хорнер. Тенорът Георгиос Филаделфевс има много ярко актьорско присъствие в четири различни роли – на Андреас, Кошенил, Питикиначо, Франц. Участват още Андреана Николова, Александър Баранов, Стилиян Минчев, Стоян Стоянджов, Калоян Христов, Емил Желев, Момчил Миланов и др. , хор и оркестър на Държавна опера – Русе. Хормайстор Стелияна Димитрова. Грим Янка Дойчинова. Спектакълът е копродукция с Македонската опера и балет.

снимки: Архив Държавна опера – Русе

 

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)