Хороскоп за 16 и 17 декември

16 декември 2018

На 16 и 17 декември Луната преминава през огнения знак Овен. В такива дни сме много по-активни, импулсивни, борбени, смели, директни в общуването с хората и по-самоуверени. Погледът ни се привлича от всичко ново, вълнуващо и предизвикателно. Реакциите ни са бързи, а емоциите спонтанни и наситено огнени, независимо дали в отрицателен или в положителен смисъл. Дните са благоприятни за дейности, изискващи бърза реализация и в кратки срокове, за активна физическа работа и спорт, за провеждане на състезания и конкурси. Дните не са благоприятни за дългосрочни планове и инвестиции, за дейности с продължителна работа и дългосрочни резултати. И тъй като Овенът се управлява от планетата Марс, през следващите дни ще бъдем и по-предприемчиви, готови да водим дори битка за постигането на целите си и в това да бъдем лидери. Тази силна огнена динамика на много хора не се отразява положително, поради разликата в типа емоционалност. Огнената енергия им идва в повече и трудно се върви рамо до рамо с един Овен.

На 16 декември Луната е в хармонични аспекти с Меркурий и Юпитер в Стрелец, които ще зареждат с много положителна енергия родените през първа и донякъде втора декада на знаците Близнаци, Лъв, Стрелец и Водолей. Ще се разбирате с хората по един естествен начин и те ще ви гласуват доверие. Чудесен ден за пътувания, купони с приятели, срещи и тържества с роднини, забавления, интелектуални занимания и контакти с хора зад граница. Много добър ден за провеждане на конкурси и състезания, реклама, награждавания, участие в обществени мероприятия с благотворителна цел и т.н. Луната в Овен може да има по-неблагоприятно въздействие през деня върху емоционалното и физическо състояние при родените през първа декада на знаците Овен, Рак, Везни и Козирог, а в по-малка степен и при Телец, Дева, Скорпион и Риби от първа декада. Стремете се да се въздържате от конфликти и налагане на мнение. Не предприемайте рисковани и импулсивни действия. Овенът е склонен да действа импулсивно и бързо, а чак след това да премисли и осъзнае случващото се. Ако вече не е късно…….Във вечерните часове Луната образува неблагоприятен аспект със Сатурн в Козирог, който ще бъде активен през цялата нощ и тяхното влияние може да се отрази повече на родените от втора декада на посочените по-горе знаци. Възможна е появата на главоболие, нарушения в съня, болки в ставите или друго здравословно неразположение. Ако сте извън дома си, предпазвайте се от неприятности и инциденти. Някои от вас могат да попаднат в полезрението на органите на властта, затова внимавайте и премисляйте добре действията си, особено шофьорите и младите нощни купонджии.

На 17 декември Луната в Овен образува предизвикателен аспект с Плутон в Козирог, а в късните часове и през нощта съвпада с Уран. По статистика такива дни освен, че са много динамични и напрегнати в емоционален план, но е повишена сериозно и опасността от тежки инциденти, прояви на насилие, атентати, пожари и експлозии, природни катаклизми и т.н. На този ден по-внимателни в действията си, по-сдържани емоционално и по-предпазливи за неприятности или инциденти трябва да бъдат родените през втора и трета декада на знаците Овен, Рак, Везни и Козирог, а в по-малка степен и при Телец, Дева, Скорпион и Риби от същите две декади. В личните отношения и начина на действие Плутон подтиква хората към постигане на влияние и власт, към манипулиране в името на целите. Емоциите изригват спонтанно и мощно, което може да бъде опасно ако сте в близост до ниско културни и агресивни хора. Съвпадът на Луната с Уран в нощните часове ще внася обрати и елемент на изненада при хора, които са на работа или по други причини извън дома си. Не ви препоръчвам да дърпате дявола за опашката, особено първите четири знака Овен, Рак, Везни и Козирог. Бъдете по-търпеливи, разумни и толерантни с хората. Предпазвайте се от инциденти. Денят не е добър за изясняване на взаимоотношения и капиталовложения. Цялата тази динамика и вътрешно напрежение вложете в позитивни и полезни за хората дела. Проучвайте в дълбочина, изследвайте, давайте положителен пример с делата си като един типичен рицар, какъвто е Овена със своите положителни качества. Луната в Овен в първия работен ден ще носи повече успехи и победи, балансирани взаимоотношения на работното място, а в интимните отношения повече топлота и страст при родените през втора и трета декада на Телец, Дева, Скорпион и Риби.

текст: Марги Паскалева
Astroamor
София, България
Мобилен: +359/877272843
Пон/Съб (10:00–17:00)

снимка: hubblesite.org

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)