Хончи Шао и лечебната сила на… шамарите

06 октомври 2016

Да. Съвсем сериозно. Оказа се, че да те набият, може и да бъде полезно. Разбира се, и в това си има тънкости и само един истински Мастер може да ти ги предаде. Той се казва Хончи Шао и е известен в целия свят с революционните си открития базирани на древната китайска медицина. Неговият метод се казва Пайда Ладжин и макар и малко болезнен на пръв поглед, набира все по-голяма популярност. Но как започва всичко?

Hongchi Xiao (1)

Мастер Хончи Шао е роден преди малко повече от 4 десетилетия в град Сонгзи, провинция Хубей, Китай. Младият Хончи надали си е представял, че животът му ще протече като сценарий на холивудски филм. Бързият му ум и професията му на инвестиционен банкер го отвеждат на Wall Street в Хонг Конг, където работи над 10 години. На 40-годишна възраст, бъдещият Мастер Шао написва книгата „Секс и ценни книжа” – първият роман на китайски, описващ живота на инвестиционните банкери. Книгата бързо  става бестселър. През 2006-та г. Хончи Шао се присъединява и към екипа на филмовия режисьор Анг Лий, за да напише концептуално предложение за церемониите по откриване и закриване на Олимпийските игри в Пекин през 2008 г. и именно идеите на неговия екип са избрани.

Пътят му обаче продължава в съвсем друга посока  – към корените на китайската култура и изучаване на знанията на майсторите на Класическата китайска медицина (ККМ) и така достига до две от най-ефективните и лесни за усвояване практики за самолечение – Пайда и Ладжин. 

Lekcia_1

Мастер Хончи Шао бе в България, за да представи знанията си, благодарение на българската преподавателка по кинезиология Лазарина ван Ооствеен. Препълни няколко зали и шашна българската публика, а ние се престрашихме да бъдем „напляскани“, но детоксикирани.

(напляскан) репортер: Калина Станева
оператор: Марти Илков
постпродукция: Деян Дяков

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)