Френският посланик: Това беше атака срещу свободата на словото

08 януари 2015

Свободата на пресата и свободата на словото са ценности, които трябва да защитаваме. Ако се налагат граници на шегата и на словото, това е цензура. Това е невъзможно в една свободна държава. Без свобода няма и сигурност.

Това каза френският посланик Ксавие Лапер дьо Кабан пред БНТ. Вчера 10 журналисти и двама полицаи бяха убити при кървавото нападение в редакцията на списание „Шарли ебдо“. Днес във Франция е обявен ден на траур.

„Това беше атака срещу свободата на словото, срещу една от основите на нашите свободи“, заяви посланик дьо Кабан. По думите му подобно поведение не може да съществува в наши дни, ето защо французите излизат по площадите напълно оправдано и показват единност срещу агресията.

Френският посланик заяви, че не трябва да има граници в шегата, тъй като това е невъзможно – кой решава къде е границата, попита риторично посланик дьо Кабан. Според него целта на терористите е да наложат страх сред журналистите, сред обществото. Навсякъде по света има радикално настроени хора. Не е правилно да се свързват имигрантите във Франция с тероризъм, категоричен е н.пр. Ксавие Лапер дьо Кабан.

снимка: ambafrance-bg.org

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)