Първи Френски бал в България - престиж и класа

Първи Френски бал в България – престиж и класа

05 октомври 2014

Зала София на хотел Кемпински събра известни личности, занимаващи се с благотворителност,  както и много престижни гости от Париж, Берлин, Бейрут и Мадрид, дошли за първия „Парижки бал“ в София.
Първи Френски бал в България - престиж и класа
Кралски особи от четири европейски столици – Париж, Брюксел, Берлин и Мадрид, ще покажат своята съпричастност към деца сираци, съобщи  организаторът Хрусто Куртев. Кувертите за тържеството в „Кемпински-Зографски“ на 4 октомври бяха разпродадени много бързо, а стойността им от по 200 лв. също отива за благотворителност.
DPP_14638
Почетен патрон на събитието са Симеон Сакскобургготски и съпругата му Маргарита, които по предизборни съображения прецениха да не присъстват.
DPP_14657
Официален  домакини на събитието бе семейството на френския посланик Ксавие Лапер дьо Кабан. Той предостави за наддаване в търг сребърните си бутониери, подарък от съпругата му.
DPP_14677
Сред гостите от чужбина бяха група френски аристократи, начело с принц и принцеса Мурузи – Константин и Сюзан, както и маркиза Катрин Хасенбрук. От Бейрут пристигна  Режина Фенянов, която организира бала на Червения кръст там.
DPP_14769
Всички средства, събрани на бала са за сиропиталището „Констанца Ляпчева“ в Долна баня. Социалното заведение е основано от съпругата на министър-председателя Андрей Ляпчев, носи нейното име и тази година чества 100-годишнината си .
DPP_14644

Кирил Недев бе инициатор и организатор на благотворителната томбола по време на бала, също в полза на дома за деца в Долна баня.

DPP_14726

Артисти от оркестъра и балета на Музикалния театър забавляваха гостите на благотворителния бал. Диригент е Михаил Арнаудов, хореограф – Татяна Янева.

DPP_14636

Красивите момичета на Moet&Chandom разливаха престижната напитка на гостите, които се задържаха в оживени разговори на коктейла преди гала вечерята.

DPP_14759

Няколко посланици, сред които на Алжир и Мароко, също присъстваха на събитието. Така френският елит имаше  възможност да общува с българския. Политици, бизнесмени, артисти, юристи и архитекти  уважиха събитието. Детайлите за дрескода  –  смокинги и вечерни рокли, бяха спазени от присъстващите.

DPP_14783

Сред родните известни личности на бала бяха екс примиера на България Ренета Инджова, банкери и бизнесмени, бившата министърка Нина Радева, Дияна Дафова със съпруга си, специално пристигнали от Америка за събитието,

DPP_14710

бизнесдвойките Весела и Димитър Барбукови, Мая и Енчо Косеви, Весела Илиеваи Николай Пехливанов, адвокат Биляна Тончева, организаторите на Виенския бал в София, атрактивната двойка Силвия и Димитър Петкови,

DPP_14791

позабравеният политик Жорж Ганчев със съпругата си Шуши и много, много други. Ивана Скендерова и съпругът й Мартин Горанов спечелиха бутониерите на Френският посланик срещу 3500 лева и с това особено зарадваха представителите на социалния дом.

DPP_14758

За забавата бе ангажиран оркестърът на Борис Арнаудов, който стартира с валс, а после представи атрактивен  канкан.

DPP_14785

Сдружението „Парижки бал“ ще участва в създаването и развитието на културни, обществени и социални отношения между жителите на София и Париж. Събитието ще бъде последвано от изложби, концерти, представления по образци от графика край Сена.

DPP_14664

 

„Парижкият бал“ в София ще се състои всяка година в първата събота на октомври.

DPP_14816

Първото му издание бе силно и много класно. И най-важното – набрани бяха значителни средства за сиропиталището „Констанца Ляпчева“ в Долна баня.

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)