Фотоизложба на Православните храмове

Фотоизложба на Православните храмове

28 септември 2014

„Православният храм е място, посветено на Бога и предназначено за възнасяне на обществени молитви към Него, както и изворна благодат, мъдрост, знание, съборност, усъвършенстване и спасение. Но както историята ни учи, храмовете и манастирите в България са били използвани и за други нужди. Като места за отбрана и събиране на хора, отдадени на свободата. Хора, монаси и свещеници, които не можели да стоят със скръстени ръце и да чакат някой да ги освободи от физическото и духовно робство.

Фотоизложба на Православните храмове

Затова ви представям моята фотоизложба на храмовете и манастирите в България, за да се запознаете, да видите и усетите вярата, съхранена през вековете и местата, където се е съграждала свободата.“- това споделя автора на интересната изложба представена в градинката при Националният Дворец на Културата.

Фотоизложба на Православните храмове -2

Фотоизложбата цели също да покаже безкрайността на духа, таланта и вярата на майсторите и зографите, изразени в архитектурата и стенописите на православните светини.

„Бих искал албумът да послужи като пътеводител  на поклоническото пътуване, а и като средство за превеждане през времето, което да преосмислим и оценим.“, заключава автора.

Фотоизложба на Православните храмове - 3

Ескпозициата определено си заслужава да бъде видяна и горещо препоръчваме да го комбинирате с една разходка около НДК.

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)