Фондация “Стоян Камбарев” започна партньорство с Академия на Изкуствата Созопол

16 октомври 2016

Фондация “Стоян Камбарев” отдавна си партнира с водещи международни и наши културни форуми и институции. От тази година Фондацията започна партньорски отношения и с Академия на Изкуствата Созопол, която всяко лято организира поредица от тренинги и уъркшопове с различни утвърдени музиканти, артисти, режисьори, педагози.

4.Workshop2
“Нашата мисия е да откриваме и подкрепяме както морално, така и материално, чрез осъществяването на конкретни техни проекти млади български таланти от различни сфери на изкуството. Работата на Фондацията е изключително сериозна и целогодишна и Официалната Церемония за връчване на Наградата за полет в изкуството е само емоционална кулминация на всичко, което правим през годината. Смятам, че връзките ни с подобни на нас културни структури са много важни, затова с удоволствие слагаме начало на партньорство с Лятната Академия на Изкуствата Созопол на Петя Великова, която има много контакти с водещи педагози в Европа.

3.Kasiel i studentite
През лятото изпратихме младия актьор Живко Симеонов на актьорски уъркшоп на Касиел Ноа Ашер, който беше част от Академията и това е само началото на нашето творческо приятелство.” – сподели Деси Тенекеджиева, в ролята си на Председател на УС на Фондация “Стоян Камбарев”.

1.Jivko Simeonov

Живко Симеонов е един от младите актьори, чийто талант Фондацията следи. Той завърши НАТФИЗ тази година в класа на проф. Снежина Танковска и ще дебютира съвсем скоро на професионална сцена в спектакъл на режисьора Стефан Прохоров- едно от големите откритията на Фондация “Стоян Камбарев”.

5.Workshop3

Ето какво разказа Живко Симеонов за преживяването си по време на актьорския тренинг:
“Касиел е изключително вдъхновяваща личност. За една седмица работа с нея, успях да се докосна до духа на Крикор Азарян и до част от неговите джадайски закони, което за мен беше невероятно удоволствие. Работихме върху текстове на Уилям Шекспир и на Тенеси Уилямс, върху импровизационното и действено мислене, гмуркахме се на дълбоко в текста и мога да кажа, че лесни отговори в добрата драматургия няма. Събрахме се, за да се объркаме и така и стана. Касиел работи с нас в посока на това как се чувства тялото, но след като го умориш до крайна степен, за да лишиш съзнанието си от всякаква странична ангажираност. Тя искаше да стъпим върху умората и да открием онази сила, която идва след нея или казано по друг начин да достигнем до истината. Освен добре подготвената филмова програма, която имаше за цел нагледно да преведе нейните търсения от нас, Касиел даде и невероятни лични примери и максимално доближи текстове като Макбет, Хамлет и Електра до нашите дни само за 7 дни. Workshop-ът беше много интересен и не ми се искаше да свършва. Репетициите преминаваха много бързо, въпреки че 7 часа на ден не се слизаше от сцената. За колегите, мога да кажа само едно огромно БЛАГОДАРЯ. Разбира се, благодаря сърдечно, преди всичко на Фондация „Стоян Камбарев“, че ми даде възможност да съм част от този уъркшоп. За мен беше огромно удоволствие и изключително полезно”.

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)