Уроците на Норбеков през очите на двама негови ученици

11 септември 2018

Заедно с началото на есента очакваме да се появи и книгата, написана от Жана Иванова и Вадим Шишкин, със заглавие „Уроци с Мастера“. Изданието включва разкази на най-близкия ученик на Мирзакарим Норбеков и неговия издател, продуцент и организатор на курсовете по Системата на Норбеков в България. Книгата разказва за уроците, получени от личните срещи на двамата с Мирзакарим Санакулович Норбеков.

Представянето на книгата ще се състои на 13 септември, четвъртък, от 19:00 часа в Руския културен център. Входът е свободен.

Представянето ще протече по необичаен начин – под формата на премиера и занятие едновременно – освен части от книгата и разкази от ученическите им срещи с Мастера, Вадим и Жана ще ви разкажат и за различните тренировки, които са получавали като задания през годините, всички слушатели ще се включат и в няколко упражнения, зададени от най-близкия ученик на Норбеков – Вадим Шишкин.

Снимка: Издателство „Жануа '98”

Снимка: Издателство „Жануа ’98”

По време на представянето ще има различни практики и тренировки на интуицията – една от основните теми на книгата.

 „Винаги се намираме на бряг, на границата между вечността и нашия живот тук – това, което е битът. Имаме избор, свобода на избора къде да сме – изцяло във вечноста (леко откачени), изцяло във вътрешността (в битовизмите) или точно на брега. Животът и рибите са около брега. Навътре, в дълбокото, има малко живот. Дори едно дърво, ако попадне във водата, то ще гние, но пак ще бъде важно, полезно – на него ще се задържат охлюви, миди, ще се зароди живот. Ще послужи за нов живот. Колко е важно, че ние сме свободни, че имаме избор къде да отидем, с кого да отидем. Тази свобода ни е дадена от Бога. Най-висшето е животът. Самият живот е вече условие да си свободен. Разбра ли, Жануа? – завърши Мирзакарим Санакулович“ – откъс от  „Уроци с Мастера“

публикацията подготви: Силвия Аризанова
снимка: Мирзакарим Норбеков/Facebook

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)