Ударите на съдбата са по-нежни от всякога

05 юни 2014

Две цигулки, виола, виолончело. Класическа комбинация за струнен квартет? А сега си представете двете цигулки, виолата и виолончелото в ръцете на четири красиви млади жени и…всичко, което някога сте знаели за тези инструменти и за това, което може да се направи с тях, свършва дотук.

DPP_0043
А какво може? Отговорите са в дебютния албум на квартет Hypnotic. Момичетата са го нарекли Destiny, но това не е само заради известната част от Пета симфония на Бетовен, която, между другото, те превръщат от „о, да, това съм го чувал и го знам” в нещо, което не сте чували, но ще искате да слушате пак и пак. Според класическото разбиране – „съдбата чука на вратата“. Е, Hypnotic не чакат съдбата да почука на вратата им, те знаят, че тя не е въпрос на шанс, а на избор. Съдбата не се чака, тя се постига. Точно това правят те в своя албум – показват с музиката си , че знаят какво искат и знаят как да стигнат до него.

DPP_0051

А тяхната музика наистина докосва, защото в нея е всичко – и любовта, и нежността, и ревността, скрита в стъпките на тангото, и огненото дяволче, което изскача от балканските ритми – всичко, което събрано на едно място, се превръща в съдба. Destiny е не просто албум с хубава музика. Това е разказ за нещата от живота, такива, каквито ги усещат четири момичета от 21-ви век, докато четат ноти, написани преди столетия.

DPP_0065

Дебютният албум Destiny на струнен квартет Hypnotic беше представен официално на концерт-промоция в Sofia Live Club вчера. Почетната роля да ръководи гала вечерта беше поверена на изключителния български музикант Антони Дончев. Да подкрепят момичетата на сцената се качиха още Мирослав Иванов (китара), Борис Таслев (бас и акустичен бас), Димитър Семов (ударни) и Петър Димов (клавишни и акордеон).

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)