Туристи се къпаха голи в емблематичен римски фонтан (видео)

21 август 2018

Група туристи предизвикаха гнева на жителите на Рим. В мрежата бяха разпространени кадри как младежи се къпят голи във фонтана пред Олтара на родината, известен още като Виториано. Той е една от най-емблематичните забележителности в града, посещаван от милиони туристи всяка година, пише Руптли, информира nova.bg. Фонтанът е построен в чест на Виктор Емануил Савойски между 1885 и 1911 г.

Сцената, която се е разиграла в неделя, бе заснета с телефони и разпространена в интернет. На видеото се вижда как първоначално туристите влизат във водата по боксерки. След това обаче решават да ги свалят, за да си направят голи снимки.

Туристи се къпаха голи в емблематичен римски фонтан

Туристи се къпаха голи в емблематичен римски фонтан

От полицията съобщиха, че са се опитали да установят самоличността им. Властите разпратиха кадрите до много посолства с надеждата младежите да бъдат разпознати.

В социалните мрежи последва вълна от възмущение на редица граждани. Според очевидци те говорели на английски помежду си. Някои дори призоваха да се забрани в Рим да идват туристи.

Над фонтана е Вечният огън на незнайния войн, на който властите поднасят винаги венци по време на национални празници. Това е монументът, символ на италианското Възраждане, на Обединението на Италия и на Рим като столица на Италия.

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)