„Тук ли си?“ ни питат Йоко и Радо

Сподели:

„Между етажите на живота, просто вратата пред теб се отваря. Някой влиза в асансьора и остава така – с теб. И ти искаш да го задържиш. И той иска. Без никой от никого да бяга. Колко по-лесно е просто да обичаш и да го повярваш. Вече нямам сила да играя нищо, в което няма любов.“ Това е една от репликите на Йоко Захариев в моноспектакъла „Къде си?“, който е третият от проекта „Любов“ на младият автор Радослав Гизгиндиев, който също така е и сценарист, и режисьор на постановките.

DPP_0064

След „Моето име“ с участието на Стефан Иванов и „Любовта не може просто да отмине“ с това на Симеон Владов, снощи, в столичното заведение Opera Cafe, беше и премиерата на последната част от трилогията, в която певицата показа завидни актьорски способности.

DPP_0039

С искрени аплодисменти публиката оцени някои от най-силните послания в пиесата, в която героинята, която е актриса по професия, всъщност, чете откъси от своя дневник. Някои от тях са изпълнени с много тъга, а други с много ирония. Но и едните, и другите карат всеки да се замисли върху живота си и онова, което му дава смисъл.

DPP_0066

Между тях не можем да не отбележим следните: „Аз изпращах любовта си нанякъде, а тя се завръщаше освирепяла, с червени очи, и ме разкъсваше.“, „Правенето на секс е нещо прекрасно, защото спирам да мисля дали съм щастлива. И гладът върши работа – защото като започнеш да ядеш, просто лакомо се давиш от вкусотията, която си си пъхнал в устата. Като доволно прасе си.“ и „Майка ми ме излъга, един човек не може да бъде щастлив само, защото е здрав. Тя беше здрава цял живот, но душата й беше счупена.“

spot_img

ПРочети още

„Игрите на глада: Балада за пойни птици и змии“ по кината през ноември

Всяка игра има победител. Всеки трибут има история. Всяка сага има начало. На 17 ноември, само в кината,...

Евровизия със специално парти в България за втора поредна година

Част от приходите от събитието ще бъдат дарени на украински благотворителни организацииБългарското събитие за Евровизия – Sofia Eurovision...

Нов БГ сериал: „София вкъщи“ от 29 май по bTV

Премиерният български сериал „София вкъщи“ скоро ще превземе ефира на bTV. В 12 поредни епизода той ще пренесе...

Атракции, предизвикателства и приключения в европейската нощ на музеите в Ямбол

На 13 май, събота, Ямбол ще се включи за поредна година в Европейската нощ на музеите. Усилия обединяват...