Топ 3 любими места за почивка това лято

13 август 2018

С внезапното затопляне на времето, споменът по дъждовните дни остана далечен и чужд. Август донесе летния зефир, който тихомълком се промъкна през пукнатините и прогони чувството на меланхолия, царствено възкачило се в душите ни. Ако ежедневната работа се е превърнала в тягостна въздишка, времето е часовник без стрелки и всяка фибра от тялото ви жадува за почивка? На вашето внимание съм подготвила три дестинации за почивка в България, които ще ви гарантират сладко бягство от скучното ежедневие.

1. Созопол

Созопол

Не мога да отрека, че имам пристрастия към този град. Първият ми спомен от Българското Черноморие е именно този магически град. Вървя бавно по малките калдъръмени улички, заедно с моите приятели. Въздухът е разширен и наелектризиран. Носи се аромат на смокини и на море. Някъде в далечината се дочува песента на някой уличен музикант. Созопол не е просто място за почивка, това е място, което можеш да наречеш дом. Созопол е мястото, на което онези бездомните, онези авантюристичните, онези вечно търсещите се припознават и всяка година се връщат. От малките улички до безкрайните бутки за сувенири, от морските барове до дългата плажна ивица, от Новия град до Стария – Созопол е град, изпълнен с магия.

2. Синеморец

Синеморец

Синеморец е една мечта. Синеморец е висота и свобода. Ако искаш да избягаш от шумотевицата и бързото ежедневие на града, ако не харесваш  големите и скъпи хотели, то Синеморец е правилното място за теб. Изключи телефона си, вземи си един спален чувал и се пусни на стоп, защото няма по-забавно пътуване от това на стоп. Синеморец ще ти предложи идеалната комбинация от морска пяна и спокойните води на река Велека. Ако не си почитател на препълнените плажове и търсиш усамотение? Скрит от гъстите гори, далеч от хорските погледи, можеш да откриеш плаж Липите, който ще те потопи в красотата на дивата природа.

3. Варвара

Варвара
Ако продължиш на юг от Синеморец, съвсем скоро ще се озовеш в малкото китно селце Варвара. Варвара е място, което ще те остави без думи от неземната красота, с която е надарено. Там ще бъдеш посрещнат от топлото отношение на местните жители и ще останеш очарован от красивите плажове. От превъзходната храна на местните заведения до кристалната вода на плажовете й – веднъж стъпил там, ще поискаш никога да не си тръгнеш.

Автор: Мария Борисова

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)