Коледа

Три различни идеи за декорации за Коледа

15 декември 2014

В навечерието на Коледните празници сме предизвикани от усещанията и очакванията за празника и трескаво искаме да нагиздим всичко. Домовете ни стават по-красиви от всякога, защото Коледното дърво грее и хвърля искрите на вярата в по-добри дни. Дървата в камината пукат, аромата на портокали и канела омайва мечтите ни и ни се иска всичко да свети. Всичко да е красиво и да свети! Винаги. Не само в Коледните дни. 

Коледните декорации нямат лимит на цветове и игра със стилове. Дори и да не са пищни, дори да поставите само 2-3 акцента, дори да не напасвате цветове и линии, пак ще се получи, защото е направено с любов в сърцето и вяра в Рождеството.

Ето три коренно различни декорации за Коледа, всяка от които много интересна и оригинална. Надяваме се да ви дадат интересни идеи.

navidad_muy_ad_238724538_918x1200

 

Нордика
Това е една модернистична декорация, в която присъстват агресивни, но много добре подбрани тонове. А Коледа е пристигнала в кафяво – блестящи кафяви топки, разпръснати по мебелите, два подаръка, поставени под масата /не под елхата/ и пет сини  снежинки. На стената гордо се кипри нежен коледен венец. Малко украси, но стилни и на място, могат да свършат отлична работа и да създадат прекрасна атмосфера.

navidad_muy_ad_284504659_918x1200

Романтичен Прованс
В този декор има много топлина и уют. Тези усещания не идват само от запалената камина, а и от другите украси, които са грижливо подбрани – ръждясали и патинирани медни фенери, събудени за нов живот, кълба и венци от оплетени дървени клони, стръкове от калина, уж случайно попаднали до дивана, две крила на стари паравани… Много романтична комбинация, в която за свежест и блясък се намесва червеното – в малкото ботушче за подаръци на камината и алените сфери, пръснати из декорацията. А дългата редица бели свещи, загърнати в горски мъх, завършва брилянтно провансалската атмосфера.

navidad_muy_ad_687433106_918x1200

Етно
В този изпълнен със цветове и настроение декор, пъстрите и различни по цветове и форми килими, пана, сякаш не търпят нищо повече. Но ето, че един букет наситени розови божури, разноцветни шишета и лъскави топки за елхата, в извадени от контекста на текстила цветове и…превръщат този слънчево летен кът в Коледен. В завършек – нежен венец с бръшлян и калина. Както казва Мечо Пух: Колкото повече, толкова повече!

Кой от трите декора ви допадна най-много?
Пишете ни!

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)