Трагедията край Своге – и като намерим виновните, какво?!

27 август 2018

Търсите ли виновника? Май само отговорът на този въпрос ни вълнува в Деня на национален траур, а далеч по-важният, този – как подобни трагедии да не се повтарят, дори не е дошъл на дневен ред.

Далеч съм от мисълта, че изкупителна жертва няма да има – дали ще е шофьорът, превозвачът или фирмата, ремонтирала пътния участък край Своге – „Трейс Груп“, все някой ще изпере пешкира. Нищо чудно дори и някоя министерска глава да падне в знак на съпричастност.

svoge

Снимка: Pik

Истински лошата новина обаче е друга – не е нито в 16-те жертви, Бог да ги прости, нито в шума, който се вдига около тях. Лошото е, че на принципа „Кучетата си лаят, керванът си върви“, след седмица същият този шум ще заглъхне, след месец за трагедията ще се сещат само близките на загиналите, а след време тя ще се повтори като в омагьосан кръг, просто защото нищо няма да се е променило.

Затова вместо да се сочим един друг с пръст – „не бях аз, той беше“, не е ли по-удачно просто да помислим как да предотвратяваме подобни инциденти за в бъдеще? И не, нека отговорът да не е „то това няма промяна, нали живеем в България“, защото именно подобно мислене ни е довело дотук.

Българите сме показали и доказали, че имаме достатъчно мозък, когато става дума да работим за благото на Запада, така че защо да не опитаме да го сторим и за благо родино.

Та, търсите ли виновника… Поклон пред загиналите!

Автор: Митко Попов

П.П: Мнението на автора е лично и не ангажира позицията на медията

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)