"Топ 70 на българските знаменитости" според Форбс

„Топ 70 на българските знаменитости“ според Форбс

02 октомври 2014

Преди дни Forbes България обяви втората си годишна класация „Топ 70 на българските знаменитости”.
Forbes Топ 70 на българските знаменитости следва методологията на американското издание и критериите, които се прилагат и по които е направено подреждането са: успехи в областта, в която се изявяват; участие в проекти, различни от основната дейност – като благотворителност и други обществени каузи; честота на медийните изяви и активност в социалните мрежи.
"Топ 70 на българските знаменитости" - Форбс
Това е една от най-популярните класации на Forbes в България бе представена специално организирано събитие,  уважено от много родни знаменитости като Христо Мутафчиев, Сани Жекова, Васил Василев-Зуека, Димитър Рачков и Мария Игнатова, Ники Кънчев, Михаела Филева, Любо Киров, Жана Бергендорф, Криско и много други. Всички участници в класацията получиха плакет и сертификат с подписа на главния редактор на Forbes България Йордан Матеев. Специални гости на събитието бяха продуцента Магърдич Халваджиян и Владимир Ампов-Графа, който е на корицата на новия брой на списание Forbes. То е на пазара от днес.
"Топ 70 на българските знаменитости" - Форбс - Графа
Списъкът, който подрежда 70-те най-популярни и разпознаваеми българи, тази година е оглавен от Григор Димитров. Българската суперзвезда на тениса с право води класацията с невероятният си пробив и влизането си  в челната десятка на най-добрите тенисисти на планетата.  Миналогодишният водач на списъка  Димитър Бербатов,  тази година е на шесто място.Първите десет в класацията:

1. Григор Димитров, тенисист
2. Кубрат Пулев, боксьор
3. Графа, музикант
4. Магърдич Халваджиян, продуцент
5. Слави Трифонов, ТВ водещ и продуцент
6. Димитър Бербатов, футболист
7. Любо Нейков, актьор и продуцент
8. Асен Блатечки, актьор
9. Мария Илиева, музикант
10. Лили Иванова, музикант

Сред 70-те знаменитости намират място и много писатели –  Георги Господинов, Захари Карабашлиев и Людмила Филипова. Присъстват имената на журналиста и телевизионна звезда Ники Кънчев,  музикантите Орлин Павлов и Жана Бергендорф и други.

снимки:БГНЕС

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)