Тадж Махал отваря врати въпреки рекордния брой нови заразени в Индия

Сподели:

Посетителите в Тадж Махал ще трябва постоянно да носят маска на лицето, да спазват дистанция и да не докосват лъскавите мраморни повърхности, когато този прочут туристически обект в Индия от 17-и век бъде отворен утре отново след три месеца, предаде Ройтерс.

Дневно ще се допускат до 5000 туристи, разделени на две групи, докато преди коронавирусната пандемия мавзолеят в северния град Агра приемаше по 80 000 човека на ден. Освен сградата, построена от Шах Джахан като гробница на любимата му съпруга, индийските власти отварят за посещения и други забележителности, сред които историческия Червен форт в столицата Делхи.

Днес индийското министерство на здравеопазването съобщи за рекордните за едно денонощие 24 850 нови случая на коронавирус и 613 починали. По абсолютен брой на заразените Индия се доближава до Русия, която е трета в статистиката, отбелязва Ройтерс.

Потвърдените случаи на коронавирус в страната с население от 1,3 милиарда души са над 673 000. За сравнение, те надхвърлиха днес 681 000 в Русия, но там през последното денонощие бяха регистрирани под 7000 нови заразени.

Най-малко 19 268 души са починали в Индия от Ковид-19 – причиняваното от новия коронавирус заболяване.

spot_img

ПРочети още

„Игрите на глада: Балада за пойни птици и змии“ по кината през ноември

Всяка игра има победител. Всеки трибут има история. Всяка сага има начало. На 17 ноември, само в кината,...

Евровизия със специално парти в България за втора поредна година

Част от приходите от събитието ще бъдат дарени на украински благотворителни организацииБългарското събитие за Евровизия – Sofia Eurovision...

Нов БГ сериал: „София вкъщи“ от 29 май по bTV

Премиерният български сериал „София вкъщи“ скоро ще превземе ефира на bTV. В 12 поредни епизода той ще пренесе...

Атракции, предизвикателства и приключения в европейската нощ на музеите в Ямбол

На 13 май, събота, Ямбол ще се включи за поредна година в Европейската нощ на музеите. Усилия обединяват...