Сюреализмът на iPad – да твориш с помощта на технологиите

29 септември 2014

Всички сме чували за Гоген, Пикасо, Ван Гог, Салвадор Дали и няма как да е иначе, все пак говорим за едни от най-легендарните творци в човешката история. И докато се наслаждаваме на картините им в най-престижните галерии по света, си мислим колко непреходно всъщност е изкуството.  Но замисляли ли сте се някога какъв ли щеше да е крайният резултат, ако те бяха живели и работили днес, във век, в който на преден план са най-вече модерните технологии и тяхното приложение във всяка една област. Ами ако вместо маслени бои, четка и платно използваха сензора и дисплея на монитора? Невъзможно? Всъщност истината е точно обратната.

IMG_0593
Доказва го един слабоизвестен испански художник на име Хайме Санхуан Окабо, който създава своите творби с помощта на iPad.

Сюреализмът на iPad

Сюреализмът на iPad

За появата на уникалните си сюреалистични картини, той ползва палеца си като четка, а ролята на платно играе сензорният дисплей.

1410997401_11

Хайме до такава степен се е усъвършенствал в ролята си, че вече дори е написал дисертация на тема „съчетанието на изкуствата и съвременните технологии“ и е убеден, че след време това ще е единственият начин да оставяме след себе си „своите плодове“.

1410997394_10

Дали това е така и ще изместят ли технологиите изкуството, такова каквото го познаваме, оставяме всеки сам да прецени, вместо това ще ви покажем някои от най-впечатляващите творби на Окабо.

Ipad_Izkustvo1

Снимки: iPadinsight.com

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)